16. İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantısı
13 Aralık 2023

Tüberküloz biyopsikososyal bir hastalık olması sebebiyle bu hastalıkla ilgili yürütülen faaliyetlerin toplum, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte tüm yönleriyle multidisipliner değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tüberkülozla ilgili her sürecin birçok paydaşı bulunmaktadır. Ortaya çıkan problemlerin aşılabilmesi ve hizmetlerin standart hale getirilebilmesi için bu sürecin hem takip edilmesi hem de paydaşların çok iyi koordine edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda İl düzeyinde tüberküloz kontrol hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla Sivas İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Rüstem HASBEK başkanlığında Sivas İl Valiliği’nin olurları ile 16. İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sivas Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sayın Vali Yardımcımız İlhami DOĞAN , Sivas Belediye Başakanı Yetkilisi , Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı  Uzman Dr. Çiğdem OLGUN ŞİMŞEK , Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları  , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetkilisi,  Bulaşıcı Hastalıklar Birim temsilcileri, Tüberküoz İl Koordinatörü, Verem Savaşı Dispanser Hekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri, Kamu-Özel Sağlık Kurum/Kuruluş Temsilcileri, , Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kamu/Özel Kurum/Kuruluş Temsilcileri ve Öğretim Üyeleri Katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programa geçildi. İl Verem Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr. İpek TUNCAY KAYA tarafından DGT ( Doğrudan Gözetimli Tedavi ), Tüberküloz Bildirimi, Tüberküloz Hastalığı, Tüberküloz Hastalığının Dünyada ve Türkiye’deki Durumu DGT ( Doğrudan Gözetimli Tedavi ) Uygulamasındaki Yenilikler, Kronik Hastalıklar Yardımı, 2023 yılı Verem Savaş Dispanser Çalışmaları, Tüberküloz Hastalığında Aktif Sürveyans ve Önemi, 2023  yılı Tüberküloz Hastalığı İlimiz İstatistikleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Program katılımcıların katkı ve önerilerinin alınması ile sonlandırıldı.